Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По първото питане за педала на газта,първо провери буксата която е на самия педал,повечето колеги включително и аз прибягват до махането на буксата и запояването директно на кабелите,също така има още една букса която при мен беше под пластасовия капак който е под стелката на пасажерското място,почисти и нея и напръскай с контактен спрей.

Comment

• Едната букса ще я премахнем, но другата я няма под пасажерската стелка, къде може да е на друго място ?

Comment

• За фаровете ако са като моите с автоматично регулиране, това може да ти е полезно :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=56636
        Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
        166 2.4 JTD '02
        164 2.5 TD '98 ex
        Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

• Точно това търсих, благодаря колега.

Comment

• Някой правил ли е ремонт на клапата, която разпределя въздуха в купето? При мен е забила и духа само напред през духалките. Като натискам бутона за смяна на позицията, не се случва нищо. Също така изкарва грешка на екрана.

Comment

• Вероятен проблем ти е моторчето, което регулира клапата и се намира зад километража навътре вдясно. За всеки случай погледни дали не ти е протекло радиаторчето на парното и проблема да е по релетата под ICS-a
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

• То радиаторчето си тече отдавна, аз обаче съм покрил релетата . Проблема с клапана се оправи като откачих минуса на акумулатора.

Comment

• Колеги задните датчици за абс-а, не искат да излязат здрави, някой знае ли какъв е кабела им, мога ли да го отрежа а после да го снадя. Целта е задния шенкел да извадя.
                  Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

• Кабелите имат букси в багажника, защо ти е да ги режеш...
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                      По първото питане за педала на газта,първо провери буксата която е на самия педал...
                      Забравил съм да напиша, решихме проблема точно като премахнахме тази букса не вярвах ама от тогава проблеми с педала нямам.

Comment

• Колеги, освен жълтата "кутийка" зад ICS има ли нещо друго, което да управлява централното? Колата не иска да се заключи - пуска сигнала, мигачите примигват, но нищо не се случва. Като заключа вратите една по една, след това с дистанционното няма проблем да отключа. Днес го извадих жълтото реле, хоризонталното краче беше бая окислено, зачистих го и тръгна. Заключи и отключи няколко пъти с дистанционното и сглобих корите. Но след това пак спря. Пак я отворих не видях нищо нередно. Държа да отбележа, че имам допълнителен модул вързан някъде, защото моя ключ се прецака и използвам друго дистанционно.
                        Алфа...всичко друго е компромис!
                        http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                        Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                        Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                          Колеги, освен жълтата "кутийка" зад ICS има ли нещо друго, което да управлява централното? Колата не иска да се заключи - пуска сигнала, мигачите примигват, но нищо не се случва. Като заключа вратите една по една, след това с дистанционното няма проблем да отключа. Днес го извадих жълтото реле, хоризонталното краче беше бая окислено, зачистих го и тръгна. Заключи и отключи няколко пъти с дистанционното и сглобих корите. Но след това пак спря. Пак я отворих не видях нищо нередно. Държа да отбележа, че имам допълнителен модул вързан някъде, защото моя ключ се прецака и използвам друго дистанционно.
                          Няма друго. Щом с ключ не заключват и отключват всички врати а трябва една по една да ги заключваш, търси проблема в жълтата кутия или в изгорял/хлабав бушон през който тя се захранва.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• За отключването няма проблем. Става с дистанционното и с ключа. Бушоните ги гледах няма проблем там. Отворих кутията и ми се стори, че на едно място платката покрай едни спойки има нещо нередно. В такъв случай ще търся такава работеща кутийка. А буксите, в които се включва как се свалят от планката на която са захванати?
                            Алфа...всичко друго е компромис!
                            http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                            Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                            Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Има едни пласмасви палци, като контри, които трябва да се натиснат за да може основата да приплъзне спрямо ламарината и така да излезе, но мястото е терсене и тясно.
                              Цялата ламаринена основа се държи на 2 болта откъм пасажерсото място. По-лесно е тя да се свали за да се открие простор за действия.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Здравейте колеги, реши да ми изгори единия заводски баласт на ксенона... какво да правя да купя друг баласт и да го преправям, или да търся пак заводски ?

Comment

Working...
                                X